Henriėtte Elisabeth Gieles

f a m i l y
Kinderen met:
Willem Carel (Wim) de Visser

Kinderen:
Henriėtte Maria (Jetteke) de Visser
Robertus Pieter Jacobus (Rob) de Visser
Henriėtte Elisabeth Gieles
  • Geboren: 3 apr 1922, Bergen op Zoom
  • Gehuwd 17 apr 1946, 's-Gravenhage, met Willem Carel (Wim) de Visser
  • Overleden: 1 nov 1994, 's-Gravenhage
  • Beroep: Ambtenaar
  • Afbeelding gallery (10 afbeeldingen)

    pict227.jpg [140x193]
    Dochter van Jacobus Gieles en Juliana Baptista van Dijk.
    Henriėtte was werkzaam als ambtenaar minst. van Onderwijs in Den Haag.
    Bijdrage Jetteke:
    Er bestaat helaas geen fomet van het trouwen van mijn ouders. Ze zijn in 1946 getrouwd op een woensdag, omdat het niets kostte en tegelijk met anderen, dacht ik me te herinneren. Het was in ieder geval niet iets officieels of uitgebreids, dus ook geen fomet helaas. Ik vond wel net nog achter een andere fomet in een lijstje, een fomet van mijn ouders samen (da's best zeldzaam) uit ca. 1955.
    Brief Lyda aan neef Nico in 2022:

    Lieve Nico,

    Ik ga je iets vertellen over mijn herinneringen aan Oom Wim en Tante Jet.
    Oom Wim woonde toen al in Den Haag. Tante Jet werkte bij mijn ouders: ze deed kantoorwerk voor mijn vader en hielp mijn moeder bij het huishouden. Oom Wim ging bij zijn broer op bezoek en zo ontmoette zij elkaar.
    6 weken nadat zij elkaar hadden ontmoet is Tante Jet bij oom Wim in Den Haag gaan wonen. Mijn moeder vond dat helemaal niet leuk, nu was zij haar hulp kwijt en ze had drie kleine kinderen. Vanaf mijn 15e tot mijn 17e jaar heb ik regelmatig bij hen gelogeerd; ook regelmatig met mijn vriend Ton. Het was een kunstenaars huis de muren bedekt met schilderijen en de vloer en tafels met Perzische tapijten en Oom Wim speelde altijd platen af; vooral van Bach het Brandenburg Concermet bijvoorbeeld, dat gaf zo'n bijzondere sfeer. En midden in de kamer stond Oom Wim te schilderen, portretten: daar kreeg hij regelmatig een opdracht voor, maar hij schilderde ook naakten voor de verkoop. Zij waren heel arm en om die reden ging Tante Jet werken. De jaren daarna ben ik maar af en toe naar ze toe gegaan. Maar toen Herbert later naar tante Jet ging - Herbert was in die tijd begonnen om de familiegeschiedenis te verzamelen- en Herbert mij vroeg om mee te gaan, zijn we weer verschillende keren bij Tante Jet geweest; Oom wim was toen al overleden. Toen heb ik ook meer contact met Jetteke gekregen en zijn we samen een paar keer samen naar het Rijksmuseum en het Rembrandtmuseum geweest. Je kan ook aan Jetteke vragen of zij iets wil vertellen. Lieve groet ook voor Brigitte


  • Generated by GreatFamilie2.2 update 2