Gerrit Kleijn HesselinkAnna de HeerJacob van de ReeJacoba Wildschut

Willem Kleijn HesselinkMaaike van de Ree

Gerrit Jacob (Gerard) Kleijn Hesselink

f a m i l y
Kinderen met:
Maria Epifana Motta

Verwanten:
Jacob Willem Kleijn Hesselink

Kinderen:
Rebecca Anna Maria Kleijn Hesselink
Willem Antonino Filippo Kleijn Hesselink
Gerrit Jacob (Gerard) Kleijn Hesselink
 • Geboren: 6 mrt 1941, Zwijndrecht. 41f Lindtse Benedendijk NH
 • Gehuwd 21 Sep 1967, Catania ItaliŤe., met Maria Epifana Motta
 • Beroep: Koninklijke Marine. later HAV bank en GAK
 • Afbeelding gallery (5 afbeeldingen)

  pict838.jpg [155x193] 2008 Pedara ItaliŽ
  Gerard en Maria wonen nu op SiciliŽ. Klik hier 2008 voor een familiefomet en hier 2007 voor de prachtige tuin.

  Geboren aan het adres Lindtse Benedendijk 41f. Latere adressen Linnaeusstraat 1, Nic.Maesstraat 18, Vinkplein 114 te Zwijndrecht en sedert 1973 Abeelstraat 86 te Dordrecht.
  1959-67 in dienst bij de Koninklijke Marine,1967-68 HAV-Bank te Schiedam en sedert 1-12-1968 kantoorbediende bij het GAK Dordrecht.

  Mijn vader was kantoorbediende, zoals men zijn beroep destijds noemde, bij Van Gend en Loos te Dordrecht, waar hij ook woonde toen hij kennis maakte met mijn moeder. Zij werkte in de huishouding bij een echtpaar die zich personeel kon veroorloven. Zij woonde in de Grote Lindt, een eertijds zelfstandige gemeente die in 1916 bij Zwijndrecht was gevoegd. Het huis waarin zij met haar ouders en 5 broers en zusters woonde lag beneden de Lindtse dijk tegenover de Schokbeton. Toen mijn moeder van mij zwanger werd en ik 6 maanden later werd geboren, werd er ook een plaats ingeruimd voor mijn vader en mij. Wij kregen beneden de achterkamer. Opa en oma sliepen met 3 zoons en 2 dochters boven in 2 slaapkamers en op de zolder!
  Mijn grootouders en hun kinderen waren allemaal gereformeerd gedoopt. Opa was een fanatiek kerkganger, oma niet, want die was slecht ter been. Als we aan tafel gingen werd door opa hardop een gebed uitgesproken. Na het eten las hij een stuk uit de bijbel voor en volgde weer hardop een dankwoord. Van alle aanwezigen werd verlangd dat ze de hele ceremonie meemaakten en dat gold uiteraard ook voor mijn vader, die niet gelovig was.
  Om opa tevreden te stellen werd ik NH gedoopt en daar heb ik later profijt van gehad.
  Deze situatie heeft zo'n 2 jaar geduurd, tot we gingen verhuizen naar Zwijndrecht. Ook daar betrof het een kleine woning, maar we waren niet langer met 10 maar met 3 personen.
  In 1945 werd mijn broer geboren. In het ouderlijk huis werd Het Vrije Volk gelezen, wij hadden de Vara-gids en er werd PvdA gestemd.
  Sedert 1 april 1947 bezocht ik de Openbare Lagere School te Zwijndrecht. Aansluitend het Gemeentelijk Lyceum te Dordrecht en 1 jaar de HTS te Dordrecht, afd. werktuigbouw.
  Aansluitend ben ik tot 1967 als vliegtuigmaker- radio-radarmonteur werkzaam geweest bij de Marine Luchtvaartdienst. Opleiding in Amsterdam, dan via het vliegveld Valkenburg van augustus 1961 tot maart 1963 te Curacao.Daarna heb ik in verband met oefeningen van het squadron ondermeer op militaire vliegvelden in Cornwall, Schotland, NÓmes en in oktober/november 1966 op Sigonella in Sicilie gewerkt.
  Met als basis Naval Air Station Sigonella deden we met Amerikanen oefeningen, met name het opsporen van onderzeeers.Mijn vrije tijd heb ik benut door als tourist ondermeer naar Catania, Siracusa en Taormina te gaan. Tijdens zo'n uitstapje ontmoette ik het meisje dat in september 1967 mijn vrouw zou worden.Daaraan voorafgaand was mijn contract met de Marine beŽindigd en was ik op 1 juni 1967 als WAP- acceptant gestart bij de HAV-bank te Schiedam.
  Wij trouwden na een hoop papierwerk in een RK-kerk te Catania volgens een gemengde ritus. Ik werd op basis van mijn doopbewijs als protestants beschouwd en mijn vrouw was katholiek.
  Mijn vrouw had geen dienstbetrekking, ik had werk in Nederland, dus het lag voor de hand dat we in Nederland gingen wonen. We startten in Zwijndrecht in een juist opgeleverde vierkamerflat en in april 1973 verhuisden we naar een koopwoning in Dubbeldam, waar we tot mijn VUT hebben gewoond, waarna we naar Pedara op Sicilie zijn verhuisd.
  Sedert 1-12-1968 werkte ik bij het GAK te Dordrecht. Een overstap van de commerciŽle verzekering naar de sociale verzekering. In 1968 en 1971 werden onze kinderen, Rebecca en Willem, geboren, die tweetalig zijn opgevoed. Alleen Willem is getrouwd en kreeg een zoon, Antonio, die na hun echtscheiding aan Willem werd toegewezen.
  Sedert 1-3-2002, toen ik op 61-jarige leeftijd vervroegd kon uittreden, wonen we in Sicilie. Alleen Rebecca is in Nederland achtergebleven.
  We wonen in het huis dat mijn schoonvader in 1973 als tweede huis liet bouwen op een kavel van ongeveer 1500 m2 op 482 meter hoogte en dat hij bij zijn overlijden in 2005 aan mijn vrouw heeft nagelaten.
  Willem werkt bij een bioskoopbedrijf, waarvoor hij films projecteert. Jaarlijks projecteert hij ook op de filmfestivals van Taormina en Rome.
  We maken geen vakantiereizen meer. We zijn al op vakantie.

 • Generated by GreatFamilie2.2 update 2