Arie Kleijn HesselingJannetje de ManAdrianus Simon PreesmanWilhelmina Gravendeel

Gerrit Kleijn HesselingWilhelmina Preesman

Arie Kleijn Hesseling

f a m i l y
Kinderen met:
Geertje de Visser

Verwanten:
Adrianus Simon Kleijn Hesseling
Wilhelmina Kleijn Hesseling
Jacoba Kleijn Hesseling
Koosje Kleijn Hesseling
Wilhelmina Kleijn Hesseling
Jannetje Kleijn Hesseling

Kinderen:
Gerrit Kleijn Hesseling
Gijsberdina Kleijn Hesseling
Wilhelmina Kleijn Hesseling
Cornelia Johanna Beatrix Kleijn Hesseling
Arie Kleijn Hesseling
 • Geboren: 21 Nov 1906, Dordrecht 12 rd Ruitenstraat (Gerf Kerk)
 • Gehuwd 22 Okt 1931, Dordrecht, met Geertje de Visser
 • Gehuwd 1 Apr 1970, Dordrecht, met Maria Hendrika Sterk
 • Overleden: 30 Nov 1986, Dordrecht
 • Beroep: Machinale houtbewerker
 • Afbeelding gallery (8 afbeeldingen)

  pict504.jpg [147x193] 1956
  De voornaam Arie, de huidige vorm voor Arij, is bij de familie Klein Hesselink nog in gebruik. Deze voornaam komt van Arie van Dijk, de grootvader van Grietje van Dijk, die haar vader reeds had vernoemd in haar eerste huwelijk met Leendert Vrijenhoek. Geboren in de Ruitenstraat 12. Woonde in Dordrecht bij ouders Rozenstraat 6 en Breitnerstraat 62 van 1929-31. Lagere school School met de Bijbel Vrieseweg. Gehuwd in 1931gaan wonen: Nieuwstraat 30 bv. In 1932 Krooswijkhof 8 en in 1934 Eemsteijnstraat 8 rd (10) Dordrecht. (PS Vader Gerrit en moeder woonde kort daarna Eemsteijnstraat 20 rd, een straatfomet aldaar). Adres 1985 Burg. de Raadtsingel 219.
  Arie speelde bugel in de muziekvereniging Soli de Gloria, die in de Waag speelden. Met vrienden van de muziek Gerrit Kruithof, Jan Bouman, Dirk van Halen gingen we op stap. Ook met de dames naar Scheveningen ed. Gerrit Kruithof had een fruitzaak aan de Vrieseweg. Door een bombardement in 1943 is hij overleden. Op de gramofoon werd vooral klassieke muziek en hollandse smartlappen gedraaid. Later door de kinderen ook wel Bill Haley (soms wel 25 keer herhaald) en Little Richard.
  Arie werkte heel kort bij bakker Kooyman. In de oorlog ondergedoken en werkte bij de werkvoorziening, ontginnen van het wantijpark. Verder altijd gewerkt met houtbewerking machines in de meubelfabriek van Jan Bouman. Maakte vele uren, waardoor je iets extra's kon doen. Zondags met gehele gezin naar de (Wilhelmina) kerk. Zaterdagochtend was elke week koffie drinken bij Oma Kleijn Hessleing. Dan kwamen ook de zussen. Na het overlijden van Geertje in 1963 enige jaren alleen geweest. Toen via een advertentie in het kerkblaadje contact gekregen met Marie Sterk. In 1970 getrouwd.

 • Generated by GreatFamilie2.2 update 2