Hennie (Henny) van Vliegen

Hennie (Henny) van Vliegen
 • Geboren: 1938
 • Gehuwd met Herman Friedrich Gerrit Klein Hesselink
 • Beroep: 4 kinderen Ik hoop dat lezers gegevens aanreiken.
 • Afbeelding gallery (2 afbeeldingen)

  pict275.jpg [193x156] 2008
  In 2008 kreeg Herman en Hennie een koninklijke onderscheiding klik voor persbericht.

  Woont in Terneuzen. Zij stond in de telegraaf 28-11-1981.

  HENNY KLEIN HESSELINK:
  Vrouwen willen meebeslissen over "volcontinu"
  Gezin draait mee in ploegendienst
  "Ploegenwerk betekent voor het gezin een tijdrace." door Stella Ruisch.
  AMERSFOORT,
  "Sstt...papa slaapt," zo moet een half miljoen moeders overdag hun kinderen tot rust manen, omdat hun man 's nachts heeft gewerkt. Dagdienst, avonddienst, nachtdienst: mťt de industriŽle revolutie is de ploegendienst tot het levensritme van twintig procent van de werknemers geworden. En het gezin? Dat draait al bijna een eeuw zwijgend mee.
  "Het wordt tijd dat de vrouw, die de gevolgen van de ploegendienst op haar bordje krijgt, bij het arbeidsoverleg wordt betrokken," aldus de Vrouwenbond FNV, die daartoe deze week een studieconferentie voor vrouwen van ploegenwerkers belegde onder het motmet "samen ploegendienst lopen".
  "Toen we nog jong waren, was het ploegenwerk wel leuk. Dan kon je overdag nog eens fijn iets met zijn tweeŽn doen. Maar toen we eenmaal kinderen hadden, wogen de nadelen van mijn man's werk niet meer op tegen het financiŽle voordeel van de ploegentoeslag," vertelt Henny Klein Hesselink (43), moeder van vier kinderen uit Terneuzen. Haar echtgenoot draait al negentien jaar volcontinu.
  Contacten
  "Als mijn man om twaalf uur 's nachts thuiskomt, gaan we niet meteen naar bed. Dan praten we nog wat. Maar de volgende dag, gaat wel de wekker om zeven uur af, omdat de kinderen naar school moeten. En als de kinderen 's middags net naar school zijn, staat mijn man weer voor de deur. Voor boodschappen doen, is er nauwelijks de tijd. En twee keer per dag warm eten," zo illustreert Henny haar leven met kleine kinderen vluchtig. "Het was een grote race tegen de klok", vertelt Henny, die weer wat op adem komt, nu het jongste kind het ouderlijk huis heeft verlaten.
  "Ploegenwerk gaat ten koste van je sociale contacten. Drie van de vier weekends moet mijn man werken. Op bezoek gaan bij vrienden is er nauwelijks bij. Ach, alleen komen: kom dan maar een andere keer samen, zeggen je vrienden. Maar die andere keer is er niet. Oud en Nieuw? Ia al die negentien jaar is mijn man twee keer bij zijn gezin geweest."
  Ook voordelen
  "De mannen merken al die problemen niet zo op. En de vrouwen aarzelen nog ze te noemen. Ik wil niet dat ker dat als zielig worden afgeschilderd, schreef een vrouw ons, naar aanleiding van ons initiatief. Natuurlijk zijn er ook wel wat voordelen, zoals het feit dat je man eens overdag thuis is om zich met de kinderen bezig te houden," vertelt Saskia van Hoek van de Vrouwenbond FNV, "maar een. vrouw van een ploegenwerker kan zich ondertussen niet permitteren ziek te worden. De gezinshulp komt van negen 'tot vijf, maar wie een man' in ploegendienst heeft, zit ook om hulp buiten die uren en in de weekends verlegen," kaart zij een veel voorkomendprobleem aan.
  "De vrouwenbond wil daar verandering `in brengen. Vrouwen moeten straks in het overleg over de instelling van een vijfploegendienst worden betrokken. Een stap in de goede richting zou 'het zijn als de geluidsisolatie van woningen en de kinderopvang wordt verbeterd, zodat de vrouw ook eens iets buitenshuis kan doen."
  Henny Klein Hesselink "Ik heb altijd gedacht: er klopt iets niet. Ik heb toch ook recht op tijd en plezier voor mezelf? Neem nou eens het seksuele leven van een vrouw, waarvan de man ploegenwerker is. Gťťn vrouw, die er wat over durft zeggen. Maar ik weet zeker
  Dat er op dat gebied heel wat problemen zijn."

 • Generated by GreatFamilie2.2 update 2